Stichting Super-G

De Stichting Super-G is ontstaan als een spin-off van de Special Olympics Nationale Spelen die in 2012 plaatsvonden in ‘s-Hertogenbosch. Het enthousiasme, plezier en succes van die editie zorgde voor zo’n goed gevoel dat enkele vrijwilligers de handen ineen sloegen om een permanent vervolg te geven aan dat sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De Stichting is klein begonnen maar we werken inmiddels met een vast team van zo’n 20 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om jaarlijks een sporttoernooi te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. De sporten die traditiegetrouw op het programma staan zijn: voetbal, tennis, basketbal, paardrijden, badminton en wielrennen. Voor de komende jaren hebben wij de ambitie om verder te groeien, met behoud van kwaliteit. Dat betekent dat we er naar streven meer sporters te verwelkomen binnen de bestaande takken van sport en tevens het aantal sporten proberen uit te breiden. Het sporttoernooi wordt jaarlijks georganiseerd in de regio ‘s-Hertogenbosch. Iedereen met een verstandelijke beperking mag meedoen. De datum van de volgende editie is: 2021: 30 mei.

Benieuwd naar onze jaarcijfers, klik hier.

Ons beleidsplan 2021 – 2025, klik hier.

Het bestuur en sport coördinatoren van Super-G

Fleur van de Laar

Bestuurslid strategie

Bernard Brouwer

Bestuurslid - Penningmeester

Roel van de Sande

Sponsoring

Marc Hannessen

Bestuurslid - voorzitter

Judith Kielman

Bestuurslid - PR & Communicatie

Wendy Assman

Wendy Assman

Toernooi Coördinator

Marjolein van der Kamp

Bestuurslid - Side events

Luc van Eerd

Consulent Sport en Bewegen Mensen met een Beperking Gemeente Den Bosch

Bas van Balkum

Bas van Balkum

Toernooi Coördinator

Sporten is Amazing

Eigenwaarde

Sporten geeft zelfvertrouwen. Door veel te oefenen word je steeds beter in jouw sport. En dan ben je trots op jezelf.

Sociaal

Door te sporten leer je niet alleen fysieke vaardigheden, net zo belangrijk: je leert samenwerken en je maakt nieuwe vrienden.

Gezond

Sporten is een van de leukste manieren om bezig te zijn met je gezondheid. Je bent in beweging en wordt daardoor sterker en fitter.

Plezier

Het belangrijkste aan sporten is dat je er plezier aan beleeft. Dat kan zijn omdat je iets doet waar je goed in bent, omdat je lekker slaapt na een pittige training of omdat je tijd doorbrengt met vrienden.

INSCHRIJVEN VOOR DE MAANDELIJKSE SUPER-G NIEUWSBRIEF