Stichting Super-G

De Stichting Super-G is ontstaan als een spin-off van de Special Olympics Nationale Spelen die in 2012 plaatsvonden in ‘s-Hertogenbosch. Het enthousiasme, plezier en succes van die editie zorgde voor zo’n goed gevoel dat enkele vrijwilligers de handen ineen sloegen om een permanent vervolg te geven aan dat sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De Stichting is klein begonnen maar we werken inmiddels met een vast team van zo’n 20 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om jaarlijks een sporttoernooi te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. De sporten die traditiegetrouw op het programma staan zijn: voetbal, tennis, basketbal, paardrijden, badminton en wielrennen. Voor de komende jaren hebben wij de ambitie om verder te groeien, met behoud van kwaliteit. Dat betekent dat we er naar streven meer sporters te verwelkomen binnen de bestaande takken van sport en tevens het aantal sporten proberen uit te breiden. Het sporttoernooi wordt jaarlijks georganiseerd in de regio ‘s-Hertogenbosch. Iedereen met een verstandelijke beperking mag meedoen. We hebben de data van alle volgende edities van ons toernooi hieronder op een rij gezet: 2019: 26 mei 2020: 7 juni

Sporten is Amazing

Eigenwaarde

Sporten geeft zelfvertrouwen. Door veel te oefenen word je steeds beter in jouw sport. En dan ben je trots op jezelf.

Sociaal

Door te sporten leer je niet alleen fysieke vaardigheden, net zo belangrijk: je leert samenwerken en je maakt nieuwe vrienden.

Gezond

Sporten is een van de leukste manieren om bezig te zijn met je gezondheid. Je bent in beweging en wordt daardoor sterker en fitter.

Plezier

Het belangrijkste aan sporten is dat je er plezier aan beleeft. Dat kan zijn omdat je iets doet waar je goed in bent, omdat je lekker slaapt na een pittige training of omdat je tijd doorbrengt met vrienden.

Het bestuur van Super-G

Fleur van de Laar

Bestuurslid - Voorzitter

Bernard Brouwer

Bestuurslid - Penningmeester

Roel van de Sande

Sponsoring

Marc Hannessen

Bestuurslid - commercie

Judith Kielman

Bestuurslid - PR & Communicatie

Linda Peeters

Toernooi Coördinator

Marjolein van der Kamp

Bestuurslid - Side events

Monique Mallens

Coördinator

Super-G vacatures

Vacature

Side events

Naast het sporttoernooi zelf moet er op de dag van het evenement van alles gebeuren. Denk aan de aankleding op de locaties, de prijsuitreiking en de gezamenlijke opening en/of afsluiting met muziek en een hapje en drankje. Helpen? Mail ons.

Vacature

Communicatie

Super-G heeft de ambitie uit te groeien tot het grootste jaarlijkse multi-sport evenement. Om dat te bereiken moeten we zichtbaarder worden. Wij zoeken iemand die onze website kan onderhouden, de nieuwsbrief kan opmaken en versturen en sociale media bijhoudt. Interesse? Direct mailen!

Vacature

Vrijwilligerscoördinator

Ons toernooi groeit en dus ook het aantal vrijwilligers. We zoeken een aanspreekpunt voor die vrijwilligers, om te werven en aan te sturen. Heb jij zin om ook mee te helpen? Neem gerust contact op met ons!

INSCHRIJVEN VOOR DE MAANDELIJKSE SUPER-G NIEUWSBRIEF