Stichting Super-G

De Stichting Super-G is ontstaan als een spin-off van de Special Olympics Nationale Spelen die in 2012  plaatsvonden in ‘s-Hertogenbosch. Het enthousiasme, plezier en succes van die editie zorgde voor zo’n goed gevoel dat enkele vrijwilligers de handen ineen sloegen om een permanent vervolg te geven aan dat sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De Stichting is klein begonnen maar we werken inmiddels met een vast team van zo’n 20 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om jaarlijks een sporttoernooi te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. De sporten die traditiegetrouw op het programma staan zijn: voetbal, tennis, basketbal, paardrijden, badminton en wielrennen. Voor de komende jaren hebben wij de ambitie om verder te groeien, met behoud van kwaliteit. Dat betekent dat we er naar streven meer sporters te verwelkomen binnen de bestaande takken van sport en tevens het aantal sporten proberen uit te breiden.

Het sporttoernooi wordt jaarlijks georganiseerd in de regio ‘s-Hertogenbosch. Iedereen met een verstandelijke beperking mag meedoen. We hebben de data van alle volgende edities van ons toernooi hieronder op een rij gezet:

2017: 21 mei
2018: 27 mei
2019: 26 mei
2020: 24 mei

Sporten is Amazing

Eigenwaarde

Sporten geeft zelfvertrouwen. Door veel te oefenen word je steeds beter in jouw sport. En dan ben je trots op jezelf.

Sociaal

Door te sporten leer je niet alleen fysieke vaardigheden, net zo belangrijk: je leert samenwerken en je maakt nieuwe vrienden.

Gezond

Sporten is een van de leukste manieren om bezig te zijn met je gezondheid. Je bent in beweging en wordt daardoor sterker en fitter.

Plezier

Het belangrijkste aan sporten is dat je er plezier aan beleeft. Dat kan zijn omdat je iets doet waar je goed in bent, omdat je lekker slaapt na een pittige training of omdat je tijd doorbrengt met vrienden.

Het bestuur van Super-G

Fleur

Fleur van de Laar

Voorzitter bestuur Super-G

Schermafbeelding 2016-04-06 om 16.12.55

Bernard

Bestuurslid - Penningmeester

Schermafbeelding 2016-04-06 om 16.09.46

Robbin Bouten

Bestuurslid - toernooi-organisatie

erica

Erica van Bavel

Bestuurslid - Marketing & Communicatie

marjo

Marjolein van der Kamp

Bestuurslid - Side events

Het Super-G organisatiecomité

Schermafbeelding 2016-04-06 om 16.51.53

Joan Kuipers

Side events

Naast het sporttoernooi zelf moet er op de dag van het evenement van alles gebeuren. Denk aan de aankleding op de locaties, de prijsuitreiking en de gezamenlijke afsluiting met muziek en een hapje en drankje. Helpen? Mail ons.

Schermafbeelding 2016-04-07 om 21.04.05

Vacature

Marketing & Communicatie

Marketing en communicatie wordt steeds belangrijker naarmate ons toernooi groeit. Met meer sporten, meer deelnemers is het van belang goed te blijven communiceren. Wil je Helpen? We zoeken nog communicatieve duizendpoot. Geïnteresseerd? Direct mailen!

yellow-cartoon-girl-boy

Charlotte Willems

Vrijwilligerscoordinator

Ons toernooi groeit en dus ook het aantal vrijwilligers. Charlotte is het aanspreekpunt voor die vrijwilligers, ze werft ze en stuurt ze aan. Heb jij zin om ook mee te helpen? Neem gerust contact op met Charlotte!

INSCHRIJVEN VOOR DE MAANDELIJKSE SUPER-G NIEUWSBRIEF